Trimite e-mail | Printeaza
Politic
24.09.2013

Igor Corman: Până la sfârșitul anului curent Parlamentul își propune adoptarea pachetului de legi privind reformarea Procuraturii Generale

Igor Corman: Până la sfârșitul anului curent Parlamentul își propune adoptarea pachetului de legi privind reformarea Procuraturii Generale

Președintele Parlamentului Republicii Moldova, Igor Corman, a participat astăzi la deschiderea lucrărilor Conferinței ”Promovarea depolitizării și independenței autorităților și instituțiilor publice: Angajamentele și standardele internaționale vs practica actuală”.

La eveniment au participat reprezentanți ai Delegației UE în Republica Moldova, ai autorităților și instituțiilor publice responsabile de implementarea politicilor din domeniul dreptului, ai societății civile.

În mesajul adresat participanților la conferință, Igor Corman a menționat importanța consolidării instituțiilor democratice pentru realizarea parcursului de integrare europeană a Republicii Moldova. Potrivit Președintelui Parlamentului, caracterul democratic al țării noastre depinde, în mare măsură, de independența, autonomia și transparența instituțiilor statului.

Igor Corman a remarcat că printre prioritățile sesiunii de toamnă a Parlamentului se regăsesc reforma sectorului justiției, a Procuraturii Generale, a  Serviciului de Informații și Securitate etc. Șeful Legislativului a anunțat că până la sfârșitul anului curent Parlamentul își propune adoptarea întregului pachet de legi ce se referă la reformarea Procuraturii Generale.

Totodată, Președintele Parlamentului a îndemnat societatea civilă să aibă un rol proactiv și să-și conjuge eforturile împreună cu autoritățile statului pentru a implementa reformele menite să asigure instituțiilor publice transparență și independență în activitatea lor.

„De rezultatul implementării reformelor depinde viitorul țării noastre. Trebuie să muncim împreună cot la cot ca să mișcăm lucrurile înainte”, a punctat Igor Corman.

La rândul său, Sergiu Ostaf, director al Centrului de Resurse pentru Drepturile Omului, a subliniat că societatea civilă apreciază faptul că autoritățile depun eforturi pentru depolitizarea instituțiilor statului, obiectiv ce se regăsește și în programul de guvernare, informează un comunicat al Legislativului.

cuvinte-cheie:

Comentarii (3)

 

Sus