Link direct catre: https://www.interlic.mdhttp://www.interlic.md/2013-09-23/max-alier-echipa-de-expertzi-ai-fmi-se-afla-in-republica-moldova-in-prima-misiune-de-monitorizare-po-31440.html
Data: Sep 23, 2013 (19:59)

Max Alier: Echipa de experţi ai FMI se află în Republica Moldova în prima misiune de monitorizare post-program

Președintele Parlamentului Igor Corman a avut o întrevedere cu Max Alier, șeful misiunii Fondului Monetar Internațional în Republica Moldova.

În cadrul întrevederii au fost discutate evoluțiile pe plan politic și economic din Republica Moldova, aspecte legate de politica bugetar-fiscală și proiectul legii bugetului de stat pentru anul 2014, dezvoltarea indicatorilor economici din ultima perioadă, implementarea reformelor structurale și a politicilor de creștere economică.

Max Alier a anunțat că echipa de experţi ai FMI se află în Republica Moldova în prima misiune de monitorizare post-program. Potrivit șefului misiunii FMI în Republica Moldova, monitorizarea aprofundată are ca scop confirmarea viabilităţii cadrului economic al ţării şi avertizarea timpurie cu privire la politicile care ar putea periclita viabilitatea statului pe plan extern. Totodată, reprezentanții FMI vor oferi în continuare expertiza tehnică necesară autorităților de la Chișinău în asigurarea stabilității macroeconomice.

Președintele Parlamentului a precizat că relația de cooperare cu FMI este foarte importantă pentru Republica Moldova, țara noastră fiind interesată și în continuare în dezvoltarea colaborării cu Fondul Monetar Internațional. „Atât autoritățile din Republica Moldova, cât și experții FMI au scopuri comune – asigurarea stabilității macroeconomice și dezvoltarea sustenabilă a Republicii Moldova”, a menționat Igor Corman în cadrul întrevederii.

Echipa de experți ai FMI se va afla în Republica Moldova până pe data de 1 octombrie a.c., anunță un comunicat al Legislativului.