Trimite e-mail | Printeaza
Diverse
20.09.2013

Revocarea directorului general al Consiliului de administraţie al Agenţiei Naţionale pentru Reglementare în Energetică – neconstituțională

Revocarea directorului general al Consiliului de administraţie al Agenţiei Naţionale pentru Reglementare în Energetică – neconstituțională

Curtea Constituţională a declarat astăzi drept neconstituţională revocarea din funcţie a directorului general al Consiliului de administraţie al Agenţiei Naţionale pentru Reglementare în Energetică.

Curtea a reţinut că revocarea din funcţie de director general al Consiliului de administraţie al Agenţiei Naţionale pentru Reglementare în Energetică se poate dispune numai de către autoritatea care l-a numit, şi anume Parlamentul, iar cazurile şi condiţiile revocării sunt cele prevăzute exhaustiv de Legea cu privire la energetică. Astfel, în acest sens competenţa Parlamentului oferită prin lege, nu este una discreţionară.

Curtea a constatat că revocarea din funcţia de director general al Consiliului de administraţie al Agenţiei Naţionale pentru Reglementare în Energetică a avut loc cu eludarea normelor constituționale, fiind adoptate cu existenţa în acest sens a propunerii Preşedintelui Parlamentului, însă fără a fi respectate cerinţe legale.

Tot astăzi, CC a calificat drept neconstituţională şi eliberarea din funcţie a vicepreşedintelui Curţii de Conturi, Tudor Şoitu.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus