Link direct catre: https://www.interlic.mdhttp://www.interlic.md/2013-09-20/lider-al-lumii-interlope-din-republica-moldova-ridicat-de-procurorii-diicot-pentru-trafic-cu-igari-31403.html
Data: Sep 20, 2013 (11:57)

Lider al lumii interlope din Republica Moldova, ridicat de procurorii DIICOT pentru trafic cu țigări

Procurorii DIICOT - Structura Centrală și Serviciul Teritorial Iași efectuează vineri 31 de percheziții în București, Ploiești și județul Ilfov, în cadrul unei acțiuni vizând destructurarea unei grupări specializate în săvârșirea infracțiunilor de contrabandă, contrafacere și punere în circulație de produse accizabile din tutun și spălare de bani.

În urma perchezițiilor, la care participă și ofițeri de poliție judiciară din cadrul IGPF—Serviciul Teritorial Iași și IGPR—DCCO, au fost ridicate și duse la audieri 26 de persoane, printre care se află și Ion Gușan, lider al lumii interlope din Republica Moldova.

Potrivit unui comunicat al DIICOT, cu ocazia perchezițiilor, într-un imobil situat în localitatea Clinceni, Județul Ilfov, a fost descoperită o linie completă de producție țigarete, neautorizată, aflată în stare de funcționare.

Anchetatorii au ridicat cantități importante de țigarete, tutun vrac, aparatura de imprimerie și ambalajele destinate funcționării fabricii.

Țigările erau comercializate pe întreg teritoriul României.

Suportul informativ a fost asigurat de către Serviciul Român de Informații și Direcția Operațiuni Speciale, acțiunea fiind efectuată cu sprijinul lucrătorilor din cadrul Jandarmeriei Române și Autorității Naționale a Vămilor.

La instrumentarea anchetei procurorii români au cooperat cu autoritățile din Republica Moldova, scroe Agerpres.