Trimite e-mail | Printeaza
Economie
18.09.2013

Viceprim-ministrul, ministrul Economiei, Valeriu Lazăr, va participa, la Moscova, la ședința Consiliului economic al CSI

Viceprim-ministrul, ministrul Economiei, Valeriu Lazăr, va participa, la Moscova, la ședința Consiliului economic al CSI

Viceprim-ministrul, ministrul Economiei, Valeriu Lazăr, va participa la reuniunea Consiliului economic al CSI, care se va desfășura în perioada 19-20 septembrie, la Moscova. Pe ordinea de zi a reuniunii figurează 21 de chestiuni, printre care privind metodologia unică de ținere a statisticii vamale privind comerțul extern, privind precizarea prognozei producției și consumului de resurse energetice până în 2020, privind prioritățile Concepției de colaborare în domeniul energetic, dar și chestiuni legate de comerțul extern. Printre acestea se numără aprobarea unei liste comune a produselor competitive ale țărilor membre ale CSI, a protocolului privind modificarea regulilor de origine a mărfurilor în cadrul CSI, etc.

Potrivit Ministerului Economiei, într-un punct separat va fi examinată politica comercială a Republicii Moldova.

Delegații vor examina și progresul înregistrat în crearea expozițiilor permanente ale țărilor membre CSI în cadrul Centrului expozițional din orașul Moscova, în baza unei decizii a șefilor de stat din Comunitatea Statelor Independente din anul 2002.

În cadrul vizitei la Moscova, viceprim-ministrul Valeriu Lazăr se va întâlni cu vicepremierul rus, Dmitri Rogozin, co-președinte al Comisiei interguvernamentale de cooperare comercial-economică.

Totodată, Valeriu Lazăr are stabilite întrevederi bilaterale cu ministrul Dezvoltării Economice, Alexei Uliukaev, ministrul Energeticii, Alexandr Novak, și cu conducerea concernului Gazprom.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus