Trimite e-mail | Printeaza
IT
18.09.2013

Un Centru de Excelență IBM ar putea fi deschis în Republica Moldova

Un Centru de Excelență IBM ar putea fi deschis în Republica Moldova

Despre posibilitatea creării unui Centru de Excelență IBM în țara noastră s-a discutat, azi-dimineață, la întâlnirea dintre Premierul Iurie Leancă și echipa companiei IBM, condusă de Spiros J.Teleoglou, Business Executive Corporate &IP.

Centrul va transforma inițiativele științifice și tehnologice în soluții practice, cu impact economic și social. Totodata, va beneficia atât de ideile inovaționale și talentele existente în universitățile și comunitatea de cercetare din Republica Moldova, cât și de experiența și resursele de cercetare pe care le poate oferi IBM.

Pe lângă posibilitatea executării în comun a proiectelor de cercetare, compania IBM este interesată să ofere programe de mentorat pentru studenții moldoveni, suport pentru dezvoltarea programelor de studiu în câteva domenii-cheie și oportunități de stagiu pentru tinerii cercetători moldoveni.

Cooperarea dintre universitățile din Republica Moldova și compania IBM va contribui la consolidarea capacităților naționale de cercetare, va genera noi locuri de muncă bine plătite în sectoarele tehnologic avansate și va susține aplicarea unor proiecte tehnologice cu impact pozitiv major pentru populație, inclusiv în domeniul transporturilor, sănătății și agriculturii.

Compania IBM este cel mai mare furnizor IT din lume și cea mai inovativă la nivel mondial, înregistrând în ultimii 15 ani cele mai multe brevete pentru invențiile sale tehnologice. În anul 2012 compania a investit peste 6 miliarde de dolari în activitatea de cercetare și dezvoltare tehnologică, anunță un comunicat al Guvernului.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus