Trimite e-mail | Printeaza
Economie
18.09.2013

Astăzi la Chişinău a fost lansată Expoziţia FURNITURE 2013

Astăzi la Chişinău a fost lansată Expoziţia FURNITURE 2013

Mai mult de 40 de companii din Republica Moldova, România, Ucraina şi Belarus şi-au expus producţia la Expoziţia Internaţională Specializată de mobilă, utilaje, scule, materiale şi accesorii pentru fabricarea mobilei - FURNITURE, ediţia a XIV-a. Evenimentul este desfăşurat la Centrul Expoziţia Internaţională  "Moldexpo" din Chişinău în perioada 18 - 22 septembrie.

La evenimentul lansării oficiale a expoziţiei de astăzi a fost prezent viceministul Economiei, dl Dumitru Godoroja, care a salutat participanţii evenimentului şi a remarcat, că "luna septembrie anual este marcată prin desfăşurarea unui eveniment special în domeniul prelucrării lemnului şi fabricării mobilei, care are menirea să reflecte cele mai noi idei în domeniul accesoriilor industriei de mobilă, să expună noi produse, demonstrînd trenduri, progrese şi inovaţii".

În context, viceministrul Economiei a menţionat că „actuala ediţie nu cedează proiectelor expoziţionale similare din alte ţări şi din an în an îşi confirmă statutul de cel mai important eveniment pentru domeniul de referinţă din Republica Moldova”.

Potrivit Ministerului Economiei, Dumitru Godoroja a mai specificat în cuvîntul său de salut că ramura producţiei de mobilier are un potenţial înalt de dezvoltare, venind cu date ce caracterizează acest proces: în anul 2012 volumul de producţie în domeniu s-a majorat de 2,5 ori, comparativ cu anul 2011. De asemenea, în primul semestru al anului curent ritmul de creştere a volumului producţiei de mobilier a constituit 4,1%, faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut.

Expoziţia lansată astăzi la CEI Moldexpo este o reuşită a eforturilor şi a bunei colaborări a Ministerul Economiei al Republicii Moldova cu cei de la Uniunea Producătorilor de Mobilă din Moldova şi Proiectul USAID Creşterea Competitivităţii şi Dezvoltarea Întreprinderilor II /CEED II/.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus