Trimite e-mail | Printeaza
Politic
17.09.2013

Guvernul salută inițiativa oamenilor de afaceri germani de a investi în Republica Moldova

Guvernul salută inițiativa oamenilor de afaceri germani de a investi în Republica Moldova

Prim-ministrul Iurie Leancă și Președintele  Comitetului pentru Relaţii Economice cu Europa de Est din Germania, Rainer Lindner, însoțit de Ambasadorul Germaniei la Chișinău, Matthias Meyer, au discutat despre atragerea investițiilor germane în economia moldovenească.

Totodată, au fost abordate subiecte privind dezvoltarea relaţiilor moldo-germane, cooperarea bilaterală în domeniul economic și proiectele de asistență tehnică.

Premierul a apreciat faptul că cele două țări au un dialog intens și că Germania susține Republica Moldova în procesul de integrare europeană. De asemenea, șeful Cabinetului de miniștri a subliniat importanța investițiilor germane pentru  Republica Moldova menționând că creșterea acestora semnifică îmbunătățirea încrederii investitorilor în economia moldovenească.
La rândul său, Rainer Lindner a reiterat sprijinul Germaniei pentru continuarea reformelor și desfăşurarea unor forumuri economice bilaterale. În cadrul întrevederii a fost lansată ideea de a organiza în anul 2014 un forum moldo-german pentru oamenii de afaceri.

Germania sprijină ţăra noastră în domeniile: reducerea sărăciei şi gestionarea emigraţiei, promovarea întreprinderilor mici şi mijlocii, eficienţa energetică, îmbunătăţirea capacităţilor instituţionale și oferă consultanţă pentru Guvernul de la Chișinău.
Din anul 1993 până acum, Republica Moldova a semnat cu Germania 57 de acorduri, alte 25 fiind în proces de negociere, inclusiv Acordul pentru protecția socială a cetățenilor din Republica Moldova  aflați pe teritoriul Germaniei, informează Biroul comunicare și relații cu presa.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus