Link direct catre: https://www.interlic.mdhttp://www.interlic.md/2013-09-16/igor-corman-a-avut-o-intrevedere-cu-directorul-executiv-al-bancii-mondiale-frank-heemskerk-31326.html
Data: Sep 16, 2013 (12:27)

Igor Corman a avut o întrevedere cu Directorul executiv al Băncii Mondiale, Frank Heemskerk

Președintele Parlamentului Republicii Moldova, Igor Corman, a avut o întrevedere cu Frank Heemskerk, Director executiv al Băncii Mondiale. Discuțiile au avut loc în contextul deciziei Consiliului directorilor executivi al Grupului Băncii Mondiale de a acorda Republicii Moldova în perioada 2014-2017 o finanţare totală în valoare de 570 de milioane dolari, potrivit noii Strategii de parteneriat cu ţara noastră.

Igor Corman a exprimat gratitudine pentru sprijinul acordat Republicii Moldova de către Banca Mondială, unul din principalii parteneri de dezvoltare ai țării.

„Am încrederea că reformele implementate cu susținerea Băncii Mondiale vor oferi cetățenilor Republicii Moldova rezultate concrete, contribuind la crearea locurilor noi de muncă, la asigurarea securității energetice, la diminuarea riscurilor din agricultură, la sporirea calității în sistemul educațional, respectiv ajustarea învățământului și al formării profesionale la necesitățile pieței forței de muncă”, a menționat Igor Corman.

În cadrul discuțiilor Președintele Parlamentului s-a referit și la eforturile autorităților de la Chișinău de a atrage investițiile străine în economia Republicii Moldova și de a crea un mediu de afaceri competitiv.

Potrivit Directorului executiv al Băncii Mondiale, strategia de parteneriat cu Republica Moldova va acorda asistenţă țării pe trei piloni principali: sporirea competitivităţii, consolidarea capitalului uman şi diminuarea riscurilor sociale, precum şi protecţia mediului. Totodată, strategia este aliniată la obiectivele de dezvoltare a Republicii Moldova și va asigura valorificarea potențialului de dezvoltare economică și de creștere a nivelului de trai, anunță un comunicat al Legislativului.