Link direct catre: https://www.interlic.mdhttp://www.interlic.md/2013-09-13/premierul-va-efectua-o-vizita-in-italia-31311.html
Data: Sep 13, 2013 (10:31)

Premierul va efectua o vizita in Italia

Prim-ministrul Iurie Leancă se va afla, la sfârșitul acestei luni, într-o vizită de două zile în Italia. Pe 28 septembrie, el va merge la Verona unde va discuta cu moldovenii din diasporă.

A doua zi, pe 29 septembrie, șeful Cabinetului de miniștri va participa în Veneția la un for cu tema: „Oportunitățile de investiții în Republica Moldova”. La eveniment vor fi prezente peste 50 de companii mari din regiunea Veneto, dar și reprezentanți ai Guvernului de la Roma, membri ai asociațiilor din diasporă și echipa de atragere a investițiilor din cabinetul Prim-ministrului moldovean. Iurie Leancă va ține un discurs și va încuraja potențialii investitori italieni să vină în țara noastră.

Este pentru prima dată când o asociație din diasporă, în colaborare cu instituții guvernamentale, organizează un asemenea eveniment la scară atât de largă.

În după-amiaza zilei, Premierul se va alătura diasporei din Padova la un spectacol organizat în  piața Prato della Valle. Concertul va fi susținut de formația „Zdob și Zdub”, dar vor evolua și artiști stabiliţi cu traiul în peninsulă. Evenimentul este organizat de asociația „Baștina” pentru comunitatea originarilor din Republica Moldova, dar și pentru italieni,  Padova fiind orașul cu cel mai numeros grup de cetățeni moldoveni din Italia.

În regiunea Veneto, unde se vor desfășura toate aceste acțiuni, sunt cei mai mulți originari din Republica Moldova comparativ cu alte țări din Uniunea Europeană. În anul 2011, în Italia erau 157 de mii de moldoveni.

Spectacolele sunt organizate cu prilejul sărbătorilor naționale „Ziua Independenței” și „Limba Noastră”, fiind deja o tradiție ca acestea să se desfășoare în diasporă, în lunile septembrie și octombrie, imediat după concedii, anunță un comunicat al Guvernului.