Trimite e-mail | Printeaza
Economie
13.09.2013

Echipa de experţi ai FMI se va afla în vizită în Moldova în perioada 18 septembrie - 1 octombrie

Echipa de experţi ai FMI se va afla în vizită în Moldova în perioada 18 septembrie - 1 octombrie

Echipa de experţi ai FMI, condusă de dl Max Alier, se va afla în vizită în Moldova în perioada 18 septembrie - 1 octombrie a.c., în prima misiune de monitorizare post-program* (PPM), întreprinsă în urma expirării programului autorităţilor susţinut de FMI prin Mecanismul extins de creditare (ECF) şi Mecanismul de finanţare extinsă (EFF).

Potrivit declarației reprezentantului permanent al FMI în Moldova, Armine Khachatryan, astfel de misiuni au loc după expirarea programelor susţinute de FMI în toate statele-membre care au un nivel substanţial al datoriei faţă de Fond. Monitorizarea aprofundată are ca scop confirmarea viabilităţii cadrului economic al ţării şi avertizarea timpurie cu privire la politicile care ar putea periclita viabilitatea statului pe plan extern. În caz de necesitate, experţii FMI vor consulta autorităţile privind acţiunile de politici menite să corecteze dezechilibrele macroeconomice.

Amintim că programul de trei ani dintre FMI şi Moldova, aprobat în ianuarie 2010 prevedea o susţinere financiară în sumă de circa 570 milioane de dolari SUA, dintre care au fost alocate 490 milioane de dolari. Moldova a ratat ultima tranşă în valoare de 76 milioane de dolari.

 

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus