Trimite e-mail | Printeaza
Politic
12.09.2013

Întrevedere Eugen Carpov - Nina Ştanski la Tiraspol

Întrevedere Eugen Carpov - Nina Ştanski la Tiraspol

Astăzi, 12 septembrie 2013, la sediul Misiunii OSCE din or. Tiraspol, a avut loc întrevederea reprezentanţilor politici pentru reglementarea transnistreană de la Chişinău şi Tiraspol, Eugen Carpov şi Nina Ştanski, cu participarea partenerilor internaţionali din formatul „5+2”.

Şedinţa a fost desfăşurată în contextul organizării întrevederii dintre Prim-ministrul Republicii Moldova, Iurie Leancă şi liderul transnistrean, Evghenii Şevciuk. Partea moldovenească a accentuat necesitatea şi importanţa organizării unei astfel de întrevederi. De asemenea, în cadrul întrunirii au fost discutate şi unele aspecte ce ţin de agenda următoarei runde de negocieri în formatul “5+2”, care se va avea loc pe 3 octombrie 2013 la Bruxelles.

În acest sens, dl Eugen Carpov a subliniat importanţa menţinerii şi dinamizării activităţilor în vederea identificării soluţiilor la probleme existente în cadrul platformelor stabilite, cu respectarea principiilor şi angajamentelor internaţionale. “Menţinerea dialogului la toate nivelele este deosebit de importantă pentru procesul de reglementare, dar şi pentru consolidarea încrederii între cele două maluri ale Nistrului. Suntem dispuşi să discutăm orice problemă apărută în interacţiunea dintre Chişinău şi Tiraspol şi împreună să găsim soluţiile corespunzătoare în interesul populaţiei”, a menţionat dl Eugen Carpov, anunță Biroul pentru reintegrare.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus