Link direct catre: https://www.interlic.mdhttp://www.interlic.md/2013-09-11/in-republica-moldova-va-fi-creat-oficiul-natzional-al-viei-shi-vinului-31282.html
Data: Sep 11, 2013 (21:44)

În Republica Moldova va fi creat Oficiul Naţional al Viei şi Vinului

Guvernul a aprobat în cadrul şedinţei de astăzi decizia cu privire la crearea Oficiului Naţional al Viei şi Vinului şi Regulamentul Fondului Viei şi Vinului.

Noua structură va fi o instituţie publică pe lângă Ministerul Agriculturii şi Industriei Alimentare și va avea misiunea de a aplica politicii statului în sectorul viticol, viticulturii, producerii şi comercializării vinurilor pe pieţele internă şi externă.

Potrivit Biroului de presă al Guvernului, activitatea Oficiului va fi supravegheată de un Consiliu de coordonare compus din 13 persoane, dintre care 10 reprezentanţi din domeniu şi 3 înaintaţi de Ministerul Agriculturii şi Industriei Alimentare.

Premierul a menţionat importanţa acestor documente în contextul obiectivului Guvernului de diversificare a pieţelor pentru exportul vinurilor moldoveneşti şi a cerut urgentarea procesului de aplicare a lor.