Link direct catre: https://www.interlic.mdhttp://www.interlic.md/2013-09-10/vasile-bumacov-se-afla-in-perioada-910-septembrie-curent-la-verona-italia-31240.html
Data: Sep 10, 2013 (20:32)

Vasile Bumacov se află în perioada 9-10 septembrie curent, la Verona, Italia

Vasile Bumacov, Ministrul Agriculturii şi Industriei Alimentare, se află în perioada 9-10 septembrie curent, la Verona, Italia. În cursul zilei de ieri, Ministrul, însoţit de  Erminia Perbellini, Preşedintele “VeronaMercato” (Centrul Agroalimentar Verona),  a fost primit la Palatul Barbieri de primarul oraşului Verona, Flavio Tosi. La întîlnire a fost prezent şi consilierul pentru probleme economice al Comunei Verona, Enrico Corsi.

Scopul vizitei este de  a identifica noi oportunități de colaborare în sectorul agroalimentar, în special,  preluarea experienţei italiene în ceea ce vizează modelul şi funcţionarea  centrelor agroalimentare.

Printre subiectele discutate: posibilitatea încheierii unor acorduri bilaterale, capacitatea  Părţilor de a  extinde şi amplifica relaţiile dintre Verona și Republica Moldova, dezvoltarea pieței de export a produselor agricole etc.
 
Oficialii au convenit ca, în perspectiva  lansării unor proiecte agroalimentare comune,  o delegaţie veroneză să efectueze în timpul apropiat o vizită la Chişinău, pentru a iniţia raporturi de colaborare  între agenți economici, bănci și întreprinderi.