Link direct catre: https://www.interlic.mdhttp://www.interlic.md/2013-09-10/peste-200-de-obiecte-proprietate-de-stat-vor-fi-scoase-la-privatizare-in-aceasta-toamna-31227.html
Data: Sep 10, 2013 (10:32)

Peste 200 de obiecte proprietate de stat vor fi scoase la privatizare în această toamnă

Ministerul Economiei a propus Guvernului o listă din aproape 200 de întreprideri și mai multe obiecte nefinalizate ce vor scoase la privatizare în această toamnă. Aceasta va fi aprobată în ședința de miercuri, 11 septembrie, după care va fi lansat procesul de privatizare, atât prin concursuri investiționale, cât și prin intermediul Bursei de Valori a Moldovei.

Printre întreprinderile ce vor fi expuse la privatizare în premieră se numără Rețelele Electrice de Distribuție Nord și Nord-Vest, Moldtelecom, Farmaco și alte întreprinderi mari. Totodată, vor fi expuse pachetele statului în hotelurile Chișinău și Jolly Alon, Editura știința, tipografia Academiei de științe și alte.

Ministerul Economiei percepe procesul de privatizare ca pe o reformă structurală, scopul principal al căreea este eficientizarea activității acestor întreprideri și atragerea investițiilor în dezvoltarea lor.