Link direct catre: https://www.interlic.mdhttp://www.interlic.md/2013-09-09/proiectul-strategiei-inova-ionale-a-republicii-moldova-va-fi-prezentat-in-cadrul-expozi-iei-speciali-31216.html
Data: Sep 9, 2013 (20:01)

Proiectul Strategiei inovaționale a Republicii Moldova va fi prezentat în cadrul expoziției specializate Infoinvent - 2013

Comisia Națională pentru Proprietate Intelectuală, prezidată de viceprim-ministrul Valeriu Lazăr, a decis organizarea celei de-a 13-a ediții a expoziției internaționale specializate Infoinvent în perioada 19-22 noiembrie a.c., la Centrul Expozițional Moldexpo. Expoziția, organizată odată la doi ani, va găzdui cele mai noi realizări inovaționale ale cercetătorilor din țară și din regiune.

Printre noutățile acestei ediții se numără extinderea ariei tematice a expoziției. Astfel, pe lângă tradiționalul compartiment „Invenții, soiuri de plante și design industrial”, expoziția va include patru compartimente expoziționale noi – Produse/servicii inovative; Proiecte inovaționale și de transfer tehnologic; Creația tinerilor; Industrii culturale și creative.

Sub patronajul Ministerului Economiei, în cadrul Expoziției urmează a fi organizată o Conferință inovațională cu genericul „Rolul inovațiilor pentru dezvoltarea durabilă a țării”. Potrivit viceprim-ministrului Valeriu Lazăr, Ministerul Economiei va prezenta spre dezbateri publice în cadrul conferinței proiectul Strategiei inovaționale a Republicii Moldova.

Valeriu Lazăr a subliniat că Ministerul Economiei pune accentul pe transferul tehnologic și aplicarea în inovațiilor în toate domeniile vieții economice, începând chiar de la modernizarea business-proceselor în cadrul autorităților publice, care vor permite eliminarea presiunilor administrative asupra antreprenoriatului.

Potrivit ME, conferința internațională Infoinvent este organizată de către Agenția de Stat pentru Proprietate Intelectuală (AGEPI) și Academia de Științe a Moldovei în scopul de a atrage investiții în activitatea de inovare și transfer tehnologic, realizarea proiectelor mixte de implementare a invențiilor, tehnologiilor și materialelor noi în economiei, dezvoltarea parteneriatelor business-știință și a cooperării tehnico-științifice internaționale.