Trimite e-mail | Printeaza
Economie
07.09.2013

O misiune de experți ai Fondului Monetar Internațional va vizita Republica Moldova în a doua jumătate a lunii septembrie

O misiune de experți ai Fondului Monetar Internațional va vizita Republica Moldova în a doua jumătate a lunii septembrie

Președintele Parlamentului Republicii Moldova, Igor Corman, a avut, ieri, o întrevedere cu reprezentantul permanent al FMI în Moldova, Armine Khachatryan.

În cadrul întrevederii au fost abordate subiecte ce se referă la evoluțiile economice din Republica Moldova, inclusiv în realizarea programului cu FMI, precum și perspectivele de dezvoltare economică a țării.

Igor Corman a menționat importanța implementării agendei europene de reforme, inclusiv în domeniul economic, pentru a asigura stabilitatea macroeconomică și creșterea economică durabilă a țării. Președintele Parlamentului a exprimat convingerea autorităților de la Chișinău de a continua dialogul constructiv cu FMI pentru modernizarea Republicii Moldova și îmbunătățirea nivelului de trai al cetățenilor. De asemenea, șeful Legislativului s-a referit la politicile economice implementate, la modificările și completările din legislația națională în vederea creării condițiilor pentru dezvoltarea economică a țării. În cadrul întrevederii a fost discutată și situația de la Banca de Economii.

Solicitat de jurnaliști după întrevedere, Președintele Parlamentului a declarat că o misiune de experți ai Fondului Monetar Internațional va vizita Republica Moldova în a doua jumătate a lunii septembrie a.c., anunță un comunicat al Legislativului.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus