Trimite e-mail | Printeaza
Politic
07.09.2013

Nicolae Timofti: Într-o perioadă în care lumea este polarizată, Biserica are menirea să apropie oamenii

Nicolae Timofti: Într-o perioadă în care lumea este polarizată, Biserica are menirea să apropie oamenii

Președintele Republicii Moldova, Nicolae Timofti, l-a primit astăzi, 7 septembrie a.c., la Reședința prezidențială, pe Patriarhul Moscovei și al întregii Rusii, Preafericitul Kiril, aflat în vizită în țara noastră.

Șeful statului și-a exprimat speranța că vizita Patriarhului Kiril va contribui la consolidarea comunității creștine din țările care împărtășesc religia ortodoxă.

„Într-o perioadă în care lumea este polarizată, Biserica are menirea să apropie oamenii”, a spus președintele Timofti. El a apreciat drept pozitivă colaborarea între Biserica Ortodoxă din Republica Moldova și autorități. „Noi credem în puterea dialogului”, a notat șeful statului.

Președintele Timofti i-a spus Patriarhului Kiril că Republica Moldova este fermă în decizia sa de a merge pe calea integrării europene, ceea ce, potrivit șefului statului, va fi și în beneficiul Bisericii Ortodoxe și a tuturor enoriașilor săi din Republica Moldova.

La rândul său, Patriarhul Moscovei și al întregii Rusii, preafericitul Kiril, a vorbit despre importanța păstrării spiritualității și a moralității în rândul comunității creștine. „Mă rog pentru ca Biserica să-i unească și să-i împace pe oameni”, a declarat Patriarhul Kiril. Sanctitatea sa a apreciat rolul Mitropoliei Moldovei în consolidarea suveranității țării și și-a exprimat încrederea că slujitorii Domnului vor veghea și de acum înainte asupra sufletelor enoriașilor.

Patriarhul Moscovei și al întregii Rusii, preafericitul Kiril a fost însoțit la întrevederea cu președintele Nicolae Timofti de către ÎPS Vladimir, mitropolitul Chișinăului și al întregii Moldove, informează Serviciul de presă al Președinției Republicii Moldova.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus