Trimite e-mail | Printeaza
Economie
30.08.2013

Investiții de 25 mln. euro în construcția unei fabrici de producere a sucului concentrat din fructe și legume

Investiții de 25 mln. euro în construcția unei fabrici de producere a sucului concentrat din fructe și legume

Guvernul a hotărât, în ședința de ieri, acordarea titlului de parc industrial întreprinderii SRL „ECO-GARANT”.  Parcul Industrial ”Edineț” va fi amplasat pe un teren cu suprafața de 17,8989 ha, care prin hotărârea Consiliul local, a fost transmis în folosință pe un termen de 30 ani, întreprinderii SRL ”ECO-GARANT”. Proiectul investițional presupune investiții de 25 mln. Euro în construcția unei fabrici de producere a sucului concentrat din fructe și legume, dar și crearea a cel puțin 1000 de locuri de muncă permanente și sezoniere.

Conform previziunilor economice și financiare, crearea parcului industrial va avea un impact economic pozitiv atât la nivel local, cât şi regional, compania declarându-și intenția de încheia contracte cu 120 de producători autohtoni pentru achiziționarea materiei prime.

Potrivit Ministerului Economiei,  deschiderea parcurilor industriale în Republica Moldova rezultă din necesităţile economiei naţionale, care, pentru a rezista concurenţei regionale şi globale, urmează să devină una competitivă şi atractivă pentru investiţiile străine şi locale. Acest instrument impulsionează dezvoltarea sectorului industrial al ţării, generând volume de producţie semnificative în PIB-ul naţional.

 

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus