Trimite e-mail | Printeaza
Politic
30.08.2013

A avut loc o nouă întrevedere dintre Eugen Carpov şi Nina Ştanski

A avut loc o nouă întrevedere dintre Eugen Carpov şi Nina Ştanski

Astăzi, 30 august 2013, la sediul Misiunii OSCE de la Chişinău, a avut loc întrevederea reprezentanţilor politici pentru reglementarea conflictului transnistrean de la Chişinău şi Tiraspol, Eugen Carpov şi Nina Ştanski.

În cadrul întrevederii, s-a discutat organizarea întâlnirii dintre Prim-ministrul Republicii Moldova, Iurie Leancă, şi liderul de la Tiraspol, Evghenii Şevciuk. În acest sens, reprezentanţii politici s-au expus pe marginea eventualelor subiecte care ar putea fi abordate în cadrul  întrevederii.

De asemenea, pe parcursul şedinţei au fost abordate şi ultimele evoluţii din cadrul procesului de reglementare a conflictului transnistrean, fiind trecute în revistă mai multe subiecte, inclusiv în contextul pregătirilor următoarei runde de negocieri în formatul „5+2", care se va desfăşura la data de 3 octombrie în or. Bruxelles, Belgia.

În vederea activizării interacţiunii la nivelul grupurilor de lucru sectoriale, reprezentanţii politici au convenit organizarea pe parcursul lunii septembrie a şedinţelor grupurilor de lucru pentru sănătate, probleme sociale şi ajutor umanitar, telecomunicaţii, economie şi combaterea criminalităţii.

O altă temă abordată de reprezentanţii politici a constituit asigurarea accesului locuitorilor din r-nul Dubăsari la terenurile agricole amplasate după traseul Rîbniţa-Tiraspol. Astfel, convenind ca în viitorul apropiat să fie organizată o şedinţă a experţilor din domeniu pe acest subiect.

Totodată, în contextul începerii noului an de studii în şcolile cu predare în grafia latină din regiunea transnistreană, reprezentantul Chişinăului, dl Eugen Carpov, a propus organizarea şedinţei grupului de lucru pentru educaţie. În acest context, Chişinăul a făcut apel către Tiraspol de a se abţine de la acţiuni unilaterale care ar putea afecta buna desfăşurare a procesului educaţional în şcolile menţionate.

Următoarea întrevedere dintre reprezentanţii politici pentru reglementarea transnistreană de la Chişinău şi Tiraspol se va desfăşura peste două săptămâni, anunță un comunicat al Biroului pentru reintegrare.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus