Link direct catre: https://www.interlic.mdhttp://www.interlic.md/2013-08-29/guvernul-a-dat-aviz-pozitiv-ini-iativei-legislative-care-prevede-ca-in-fiecare-zi-de-luni-in-shcolil-31116.html
Data: Aug 29, 2013 (21:13)

Guvernul a dat aviz pozitiv inițiativei legislative care prevede ca în fiecare zi de luni, în şcolile primare şi gimnaziale, Imnul de Stat să fie intonat în mod obligatoriu

Imnul va trebui să fie tipărit nu doar în abecedar, ci și în alte manuale. Este vorba despre manualele de citire pentru ciclul primar, cele de limbă și literatură română, manualele de istorie, dar și de limbă maternă pentru minorități.

Scopul acestei inițiative este de a educa cetățenii în spirit de patriotism, dragoste de neam și respect deosebit față de simbolurile  naționale.

După ce i-a întrebat pe miniștri cine dintre ei cunoaște imnul, Premierul Iurie LEANCĂ a declarat: „Văd anumite avantaje în această inițiativă, iar, noi, membrii Executivului să învățăm Imnul și atunci când se intonează să îl fredonăm și noi."

Modificările și completările la anexa nr.2 la Legea cu privire la Imnul de Stat al Republicii Moldova din 27 iunie 1995 au fost trimise Parlamentului pentru examinare.

Imnul de Stat al Republicii Moldova este „Limba Noastră" pe versurile lui Alexei Mateevici, compozitor - Alexandru Cristea.

Imnul „Limba Noastră" a fost adoptat în anul 1994, anunță un comunicat al Executivului.