Trimite e-mail | Printeaza
Economie
28.08.2013

Pentru construirea Parcului Industrial din Cimişlia sunt necesare investiţii de 70 de milioane de lei

Pentru construirea Parcului Industrial din Cimişlia sunt necesare investiţii de 70 de milioane de lei

Premierul Iurie Leancă şi-a început astăzi vizita în raionul Cimişlia participând la lansarea proiectului de construire a unui Parc Industrial, pe o suprafaţă de 40 de hectare la periferia oraşului. Parcul se va extinde ulterior până la 100 de ha.

“Acest prim parc european pe un teren liber va deveni unul de succes, sper că va fi un element de a transforma ţara noastră într-un stat european funcţional. Sper să construim şi aici un proiect de succes, la fel cum am reuşit ieri să lansăm construirea gazoductului Iaşi-Ungheni, cu finanţare de la Comisia Europeană”, a declarat Iurie Leancă.

Premierul a spus că deschiderea Parcului Industrial înseamnă crearea mai multor locuri de muncă sofisticate, bine plătite. Parcul este gândit în special pentru procesarea produselor agricole.

Un investitor german şi-a anunţat deja intenţia de a investi, făcându-şi apariţia la evenimentul de astăzi cu un elicopter, care a aterizat pe terenul unde va fi edificat acest Parc.

Autorităţile locale au calificat evenimentul drept o zi istorică pentru raionul Cimişlia.

Potrivit proiectului, pentru construirea Parcului Industrial sunt necesare investiţii de 70 de milioane de lei, principalii finanţatori fiind Guvernul Republicii Moldova şi Primăria oraşului Cimişlia. Partener al proiectului este Consiliul judeţean Prahova, România.

Preşedintele acestui consiliu, Mircea Cozma, aflat astăzi la Cimişlia în fruntea unei delegații din Prahova, a declarat că este o premieră pentru judeţul pe care îl conduce să înceapă construirea unui Parc Industrial în afara României.

“ Cu experienţa judeţului Prahova, după ce am pierdut peste 100 de locuri de muncă, în anul 2000 am ales parcurile industriale. Cel de-al 12-lea Parc a inceput să fie construit cu 4 zile în urmă şi va fi cel mai mare Parc Agroindustrial din România”, a precizat Mircea Cozma.

Parcul Industrial din Cimişlia urmează să fie construit timp de cinci ani, anunță un comunicat al Executivului.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus