Trimite e-mail | Printeaza
Politic
28.08.2013

La 26 august 2013 a avut loc inaugurarea oficială a Consulatului Onorific al Republicii Coreea la Chişinău

Viceministrul Afacerilor Externe şi Integrării Europene, Valeriu Chiveri, a avut luni, 26 august 2013, o întrevedere cu ambasadorul Republicii Coreea în Republica Moldova, cu reşedinţa la Kiev, Kim Eun-Joong, în cadrul căreia cei doi oficiali au remarcat dinamica pozitivă a relațiilor moldo - coreene din ultimii ani.

Oficialii au menţionat importanţa unui schimb de vizite la nivel înalt, care va contribui la consolidarea cooperării celor două state în domenii de interes comun, precum şi necesitatea continuării colaborării fructuoase pe dimensiunea multilaterală.

În context, viceministrul Valeriu Chiveri a mulţumit omologului coreean pentru asistenţa generoasă din partea Guvernului Republicii Coreea, în special, pentru donarea unui automobil protocolar Ministerului Afacerilor Externe şi Integrării Europene. Partea coreeană a asigurat că va susţine, în continuare, proiectele comune, în mod prioritar cele educaţionale, şi a menţionat despre intenţia de a organiza o serie de evenimente culturale de amploare, în noiembrie curent, cu genericul „Săptămâna Culturii Coreene la Chişinău”.

Potrivit MAEIE, la 26 august 2013, a avut loc inaugurarea oficială a Consulatului Onorific al Republicii Coreea la Chişinău.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus