Trimite e-mail | Printeaza
Politic
22.08.2013

La Bender a avut loc şedinţa ordinară a grupurilor de lucru sectoriale pentru problemele transportului auto şi infrastructurii drumurilor

La 21 august 2013, la sediul Misiunii OSCE în Moldova din or. Bender, s-a desfăşurat şedinţa ordinară a grupurilor de lucru sectoriale pentru problemele transportului auto şi infrastructurii drumurilor, la care au participat şi reprezentanţi ai mediatorilor şi observatorilor în procesul de negocieri în formatul „5+2". Delegaţia de la Chişinău a fost condusă de noul coordonator al grupului de lucru, Cebotari Vladimir, Viceministru al transporturilor şi infrastructurii drumurilor.

În cadrul şedinţei au fost luate în discuţie mai multe aspecte, inclusiv procedura de înregistrare a autovehiculelor, mecanismul de înmatriculare şi admitere a acestora în traficul internaţional. Partea moldovenească şi-a reiterat poziţia privind necesitatea corespunderii tuturor procedurilor la standardele internaţionale în domeniul transporturilor, cât şi angajamentelor conţinute în acordurile bilaterale şi multilaterale la care Republica Moldova este parte.

La şedinţă au fost continuate discuţiile privind schema tehnologică a gestionării procedurilor de înregistrare a unităţilor de transport din regiunea transnistreană, precum şi eliberarea autorizaţiilor pentru transportatorii auto internaţionali de mărfuri şi pasageri din regiune. În acest sens, au fost analizate viziunile părţilor, urmând ca discuţiile să continue şi la următoarea şedinţă, informează Biroul pentru reintegrare.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus