Link direct catre: https://www.interlic.mdhttp://www.interlic.md/2013-08-21/shef-de-catedra-la-un-colegiu-din-capitala-invinuit-de-extorcarea-a-18-000-de-lei-de-la-un-student-31059.html
Data: Aug 21, 2013 (14:07)

Şef de catedră la un colegiu din Capitală, învinuit de extorcarea a 18 000 de lei de la un student

Centrul Naţional Anticorupţie, în comun cu procurorii, au reţinut, acum o oră, un şef de catedră al Colegiului „Ştefan Neaga” din Chişinău. Acesta este învinuit că ar fi extorcat de la un student  18 000 de lei pentru a-i asigura, pe parcursul anilor de studii, susţinerea cu succes a sesiunilor, bursă lunară, dar şi un loc în cămin.

În urma măsurilor de investigaţie, lectorul a fost prins în flagrant de către ofiţerii CNA în momentul în care primise 700 de euro de la declarant. Banii au fost găsiţi în automobilul bănuitului şi au fost predaţi benevol anchetatorilor.

În prezent, bărbatul este audiat la CNA de către ofiţerii de urmărire penală, iar procurorii urmează să ceară instanţei de judecată arestarea preventivă a învinuitului.

Potrivit CNA, în acest caz a fost deschis un dosar penal pentru corupere pasivă. Dacă va fi găsit vinovat, profesorul riscă până la 10 ani de puşcărie cu o amendă în mărime de până la 60 000 de lei..

Conducerea urmăririi penale este exercitată de către Procuratura Anticorupţie.