Trimite e-mail | Printeaza
Diverse
21.08.2013

Primarul de Holercani a fost condamnat pentru depăşirea atribuţiilor de serviciu, confecţionarea, deţinerea şi folosirea documentelor oficiale false la 6 ani şi 2 luni de detenţie

Primarul satului Holercani, raionul Dubăsari şi secretara Consiliului raional au compărut recent pe banca acuzaţilor, fiind învinuiţi de procurori de prejudicierea bugetului de stat cu peste şase sute mii lei.

Procuratura anticorupţie a demonstrat în instanţa de judecată că în decursul anului 2010, în lipsa deciziei Consiliului local, primarul a încheiat cu un agent economic un contract de arendă a unui teren – proprietate publică, cu suprafaţa de 22 hectare, situat în intravilanul localităţii Holercani, stabilind preţul de arendă cu încălcarea prevederilor legale.

Pe un alt capăt de acuzare, primarul a mai fost învinuit că, în comun cu secretara Consiliului local Holercani, au falsificat o decizie a Consiliului local din anul 2008, prin care au dispus scoaterea la licitaţie, cu scop de înstrăinare, a circa 40 de hectare teren – proprietate publică. Ulterior, folosind decizia falsificată, primarul a încheiat cu un agent economic local trei contracte de vînzare – cumpărare a loturilor respective.

În total, potrivit estimărilor efectuate de procurori, în rezultatul acţiunilor celor doi inculpaţi, bugetul statului a fost prejudiciat cu peste şase sute mii lei.

Recent, în baza probelor prezentate de procurori, primarul de Holercani a fost condamnat pentru depăşirea atribuţiilor de serviciu, confecţionarea, deţinerea şi folosirea documentelor oficiale false la 6 ani şi 2 luni de detenţie cu privare de dreptul de a exercita funcţii publice pe un termen de 4 ani. Acesta a fost luat sub strajă din sala de judecată.

Prin aceeaşi sentinţă a fost recunoscută vinovată de comiterea infracţiunii de confecţionare şi folosirea documentelor oficiale false şi secretara Consiliului local Holercani, aceasta fiind condamnată la amendă penală în mărime de 300 unităţi convenţionale (6000 lei). 

Sentinţa este cu drept de atac, informează Serviciul de presă al Procuraturii Generale.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus