Trimite e-mail | Printeaza
Economie
21.08.2013

Matthias Meyer: Țările europene vor să contribuie la parcursul european al Republicii Moldova

 Matthias Meyer: Țările europene vor să contribuie la parcursul european al Republicii Moldova

Republica Moldova trece printr-o importantă perioadă de integrare europeană, când trebuie să inducă procesului cât mai mult pragmatism, să evidențieze avantajele reale ale modelului european, manifestat inclusiv prin standarde foarte înalte a bunăstării populației.

”Cel mai bun suport din partea țărilor europene poate fi exprimat acum prin investiții străine directe, prin venirea companiilor ce deschid întreprinderi moderne, ce crează noi locuri de muncă și oferă pachete sociale serioase și care reprezintă modelul european”, a declarat viceprim-ministrul, ministrul Economiei, Valeriu Lazăr, în cadrul întrevederii cu Ambasadorul Extraordinar și Plenipotențiar al Germaniei în Republica Moldova, Matthias Meyer.
 
Matthias Meyer, a declarat că țările europene vor să contribuie la parcursul european al Republicii Moldova, fiind de acord că este important să fie atrași cât mai mulți oameni de afaceri din Vest, care să contribuie la stabilizarea situației social-economice, evidențiind astfel avantajele integrării europene. În context, diplomatul a subliniat că justiția și investigarea cazurilor de corupție sunt foarte importante pentru avanasarea pe această cale.

Oficialul a propus organizarea unei întâlniri a unui grup de investitori germani, deja prezenți în Republica Moldova, cu ministrul Economiei, pentru a spori încrederea investitorilor în economia moldovenească. La reuniune ar urma să fie puse în discuție chestiuni ce țin de mediul de afaceri, inclusiv administrarea fiscală și vamală, precum și de eliberarea autorizațiilor de diferit gen.

Vicepremierul a salutat ideea și a propus ca aceste întâlniri să poarte un caracter regulat, cu invitarea miniștrilor relevanți, cum ar fi cel al Finanțelor, al Educației, precum și alți oficiali, pentru a se documenta din prima sursă cu necesitățile investitorilor, și a menține un dialog profesional permanent.

În alt context, Valeriu Lazăr a reiterat invitația pentru conducerea Ministerului Federal al Economiei și Tehnologiei de a vizita Republica Moldova, împreună cu un grup de companii industriale germane. Potrivit Ministrului Economiei, Germania deja are o prezență semnificativă în Republica Moldova, iar companiile de aici au contribuit la o creștere a exporturilor în Germania de 45% în primul semestru al anului curent.




cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus