Trimite e-mail | Printeaza
Diverse
20.08.2013

Scheme frauduloase pe piaţa imobiliară din Moldova

Directoarea unei firme din capitală a fost recent condamnată la 10 ani de detenţie pentru săvîrşirea escrocheriei în proporţii deosebit de mari.

Potrivit rechizitoriului întocmit de procurori, în august 2009, activînd din numele unei întreprinderi specializate în construcţia spaţiilor locative, administratoarea acesteia a vîndut un apartament unei persoane. Cîteva luni mai tîrziu, folosindu-se de faptul că proprietarii imobilului nu se află în ţară, inculpata a vîndut acelaşi apartament contra sumei de 740 mii lei, fără a introduce banii în casieria întreprinderii.

În aceeaşi perioadă şi după aceeaşi schemă, femeia a înstrăinat un alt apartament, deşi imobilul era vîndut încă din 2007 la un preţ de 654 mii lei.

Ultimele acţiuni frauduloase ale inculpatei au avut loc în noiembrie 2009, cînd o încăpere comercială vîndută încă în 2008 a fost înstrăinată altei persoane contra sumei de 148 mii lei.

Prin acţiunile sale ilegale, directoarea întreprinderii a  dobîndit în total prin înşelăciune peste 1,5 milioane lei.

Prin sentinţa instanţei de judecată, inculpata a fost condamnată la 10 ani de închisoare cu privarea de dreptul a gestiona întreprinderi pentru o perioadă de 5 ani, informează Serviciul de presă al Procuraturii Generale.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus