Trimite e-mail | Printeaza
Politic
19.08.2013

Eugen Carpov a avut o întrevedere cu Şeful Delegaţiei Uniunii Europene în Republica Moldova

Eugen Carpov a avut o întrevedere cu Şeful Delegaţiei Uniunii Europene în Republica Moldova

Viceprim-ministrul Republicii Moldova, Eugen Carpov, a avut la 19 august 2013 o întrevedere de rămas bun cu Şeful Delegaţiei Uniunii Europene în Republica Moldova, Dirk Schuebel, aflat la final de mandat.

Eugen Carpov a ţinut să îi mulţumească Şefului Delegaţiei UE pentru sprijinul acordat ţării noastre pe întreaga perioadă a aflării sale în Republica Moldova, subliniind, totodată, şi rolul major pe care UE îl are în procesul de modernizare a Republicii Moldova. „În ultimii 4 ani, Republica Moldova a făcut paşi siguri pe calea reformării instituţiilor statului, democratizării societăţii şi integrării europene. Acest fapt se datorează în mare măsură sprijinului şi eforturilor Uniunii Europene şi personal Dvs., care în calitate de Şef al Delegaţiei UE la Chişinău aţi avut un rol decisiv în promovarea proceselor de adaptare a ţării noastre la standardele Uniunii Europene” a declarat Vice-premierul moldovean.

În cadrul discuţiei a fost subliniat suportul Uniunii Europene în procesul de reglementare a conflictului transnistrean, atât în calitate de participant la negocierile în formatul „5+2”, cât şi prin proiectele, iniţiativele şi asistenţa acordată Republicii Moldova. Viceprim-ministrul Eugen Carpov a menţionat importanţa pe care o are Misiunea de Asistenţă la Frontieră (EUBAM) în ameliorarea capacităţilor vamale şi abilităţilor de gestionare a frontierei de stat dintre Republica Moldova şi Ucraina, adoptarea standardelor UE în domeniu, precum şi contribuţia acesteia la soluţionarea paşnică a conflictului transnistrean. De asemenea, a fost înalt apreciat şi sprijinul UE în procesul de consolidare a încrederii între cele două maluri ale Nistrului prin programul „Măsuri de Consolidare a Încrederii”, finanţat de UE, al cărui scop este de a favoriza rezolvarea conflictului transnistrean prin asigurarea dezvoltării sociale şi economice a comunităţilor locale din Zona de securitate.

La rândul său, Şeful Delegaţiei Uniunii Europene la Chişinău a dat asigurări că Uniunea Europeană, va susţine şi în continuare aspiraţiile pro-europene ale Republicii Moldova, precum şi necesitatea reglementării definitive a conflictului transnistrean în baza principiilor suveranităţii şi integrităţii teritoriale a Republicii Moldova. În acest context, Domnia Sa a sugerat necesitatea continuării reformelor şi aprofundarea acţiunilor îndreptate spre consolidarea încrederii între locuitorii de pe ambele maluri ale Nistrului, anunță Biroul pentru reintegrare al Guvernului.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus