Link direct catre: https://www.interlic.mdhttp://www.interlic.md/2013-08-17/preshedintele-parlamentului-republicii-moldova-igor-corman-va-efectua-o-vizita-de-lucru-la-vilnius-i-31037.html
Data: Aug 17, 2013 (18:19)

Preşedintele Parlamentului Republicii Moldova, Igor Corman, va efectua o vizită de lucru la Vilnius, în perioada 19 - 21 august

Potrivit agendei, Igor Corman va avea întrevederi cu Dalia Grybauskaitė, Președintele Republicii Lituania, Vydas Gedvilas, Președintele Seimas-ului lituanian, Algirdas Butkevičius, Prim-ministrul Lituaniei, Petras Auštreavičius, Vicepreședintele Seimas-ului, Linas Linkevičius, Ministru al Afacerilor Externe, precum și cu alți deputați și europarlamentari lituanieni.
 
Principalele subiecte abordate în cadrul discuţiilor se vor referi la relațiile de cooperare moldo-lituaniene și agenda de integrare europeană a Republicii Moldova în contextul apropierii de Summitul Parteneriatului Estic din noiembrie a.c., care va fi găzduit de Lituania, țară care deține în prezent și președinția Uniunii Europene.
 
Întrevederea Președintelui Parlamentului Republicii Moldova, Igor Corman, cu Președintele Seimas-ului lituanian, Vydas Gedvilas, va fi urmată de un briefing de presă comun.

Din delegația oficială mai fac parte deputații Ion Hadârcă, Președintele fracțiunii PL și Tudor Deliu, Vicepreședintele fracțiunii PLDM.
 
Ultima vizită oficială la Vilnius la nivel de Președinte al Parlamentului a avut loc în anul 2005, anunță un comunicat al Legislativului.