Trimite e-mail | Printeaza
Politic
16.08.2013

Relaţiile de cooperare între Republica Moldova şi Germania se vor intensifica

Relaţiile de cooperare între Republica Moldova şi Germania se vor intensifica

Președintele Parlamentului Republicii Moldova, Igor Corman, a avut astăzi o întrevedere cu Ambasadorul Republicii Federale Germania în Republica Moldova, Matthias Meyer.

Ambasadorul Germaniei în Republica Moldova, Matthias Meyer a apreciat caracterul pozitiv al întrevederii, dat fiind relația specială și emoțională dintre cele două state. Oficialul german a remarcat că urmare a vizitei oficiale, la Chișinău, a Cancelarului Angela Merkel, dar și altor înalți demnitari de la Berlin, cooperarea dintre Republica Moldova și Germania s-a intensificat. Matthias Meyer și-a exprimat încrederea că după alegerile parlamentare care vor avea loc în Germania în septembrie a.c., relațiile de cooperare între cele două state se vor intensifica, urmând a fi organizate mai multe proiecte și acțiuni comune, inclusiv pe dimensiunea parlamentară.

Șeful Legislativului a subliniat că Germania este un partener foarte important pentru Republica Moldova în realizarea dezideratului de integrare europeană, iar bunele relații moldo-germane promovate în ultimii ani atât la nivel oficial, cât și la nivel interuman, reprezintă o bază solidă pentru intensificarea cooperării între cele două state, la diferite nivele.

În context, Igor Corman a menționat că pentru toamna a.c. au fost deja planificate o serie de acțiuni importante, inclusiv vizite la Chișinău ale reprezentanților Bundestagului German.  De asemenea,  cei doi oficiali au discutat și despre Forul Republica Moldova – Uniunea Europeană, care este organizat, tradițional, cu sprijinul Forumului moldo-german de la Berlin și al Asociației pentru Politică Externă din Moldova.

Alte aspecte abordate în cadrul întrevederii se referă la programul de burse oferit de Bundestagul German tinerilor din țara noastră și acțiunile preconizate pentru anul 2014, în contextul marcării a 200 de ani de la stabilirea coloniștilor germani pe teritoriul unde se află acum Republica Moldova.

cuvinte-cheie:

Comentarii (1)

 

Sus