Link direct catre: https://www.interlic.mdhttp://www.interlic.md/2013-08-13/compania-horizon-capital-investitzie-27-mln-usd-in-bostavan-wineries-group-pentru-sprijinirea-proces-30981.html
Data: Aug 13, 2013 (22:52)

Compania Horizon Capital investiţie 2,7 mln USD în Bostavan Wineries Group pentru sprijinirea procesului de extindere a vânzărilor pe principalele pieţe de export

Prim-ministrul Iurie Leancă însoțit de Președintele Bostavan Wineries Group Victor Bostan și  Directorul Horizon Capital Natalie Jaresko au vizitat secția de prelucrare și păstrare a strugurilor, dar și beciurile Vinăriei. Directorul companiei i-a prezentat Premierului investițiile care au fost efectuate pe parcursul ultimelor  ani și tehnica modernă.

Natalie A. Jaresco a anunţat o nouă investiţie în valoare de 2,7 mln USD în Bostavan Wineries Group, pentru sprijinirea procesului de extindere a vânzărilor pe principalele pieţe de export. Aceasta va crea aproximativ 100 noi locuri de muncă. Suma totală a investițiilor Horizon Capital în Bostavan Wineries Group a atins 17,5 mln USD.

Grupul de Vinării Bostavan este lider în rândul vinificatorilor din Moldova. Grupul dispune de capacităţi de producere ultramoderne şi deţine peste 800 hectare de vii tinere. În plus, Grupul deţine unele din cele mai cunoscute mărci de vinuri moldoveneşti: Negru de Purcari şi Roşu de Purcari. Grupul de Vinării Bostavan este unul dintre cei mai cunoscuţi exportatorii din Moldova, cu o reţea impresionantă de distribuţie internaţională în Europa Centrală şi de Est, precum şi în Ucraina, Rusia şi alte ţări din CSI.

Victor Bostan, fondatorul şi preşedintele Grupul de Vinării Bostavan a afirmat: ”Vinificaţia este o afacere care necesită alocaţii mari de capital şi le suntem recunoscători acţionarilor noştri pentru suportul continuu acordat în extinderea companiei. Grupul de Vinării Bostavan a înregistrat o creştere de 25% în 2012, şi preconizează o creştere de peste 20% anul acesta. Rămînem fideli scopurilor noastre ambiţioase de a atinge venituri de 50 milioane dolari SUA şi EBITDA de 15 milioane dolari SUA către anul 2015. Bostavan tinde să devină un campion vinicol regional, care să delecteze consumatorii cu unele dintre cele mai bune vinuri din Moldova şi România. Spre exemplu, unul dintre cele mai recente succese pe care le-am obţinut este medalia de argint pentru vinul Alb de Purcari, la Concursul Mondial de la Bruxelles 2013. Sunt sigur că având sprijinul continuu din partea acţionarilor noştri vom avea şi mai multe succese în viitor!”

Horizon Capital (www.horizoncapital.com.ua) este o companie de gestiune a fondurilor de investiţii directe care efectuează şi administrează investiţii în companii cu un nivel mediu de capitalizare şi cu un potenţial deosebit de creştere şi profitabilitate în Ucraina, Belarus şi Moldova. La moment, echipa Horizon Capital administrează trei fonduri: Emerging Europe Growth Fund II, LP (EEGF II), Emerging Europe Growth Fund, LP (EEGF) şi Western NIS Enterprise Fund (WNISEF),cu un capital cumulativ de peste 600 milioane dolari SUA.

Grupul de Vinării Bostavan (www.bostavan.md) este un lider în rândul companiilor vinicole din Moldova. Aceasta deţine următoarele companii: Vinăria Bostavan – o vinărie din Moldova cu 2 platforme de producere principale – la Oneşti (în zona de centru a ţării), specializată în producerea vinurilor albe şi la Etulia (în zona de sud a ţării, specializată în producerea vinurilor roşii. Crama Ceptura – este o moşie şi o vinărie situată în zona Prahova, România, vestită pentru vinurile sale. Aceasta este specializată în segmentul de producere mediu şi mediu superior şi serveşte, de asemenea, ca “poartă de acces” pentru alte produse ale grupului de companii pe piaţa din România. Bardar – un producător de brandy şi divinuri din Moldova. Purcari – liderul incontestabil în rândul vinificatorilor din Moldova în materie de calitate şi notorietate a brandului. Această vinărie produce şi comercializează doar vinuri de clasa super-premium şi premium.