Trimite e-mail | Printeaza
IT
07.08.2013

Paşapoartele de tip sovietic vor fi înlocuite cu buletine de identitate până la 1 septembrie 2014

Procedura va fi gratuită. Decizia a fost aprobată astăzi de Guvern. Cabinetul de miniştri a aprobat în şedinţa de astăzi planul de acţiuni privind schimbarea paşapoartelor de tip sovietic cu buletine de identitate. Prezentând documentul în faţa membrilor Guvernului, ministrul Tehnologiei Informaţiei şi Comunicaţiilor, Pavel Filip, a menţionat că pentru realizarea acestui obiectiv este necesară modificarea a 6 acte legislative şi normative.

Pentru comoditatea deţinătorilor de paşapoarte sovietice vor fi create echipe mobile mixte, formate din reprezentanţi ai Ministerului Tehnologiei Informaţiei şi Comunicaţiilor, Muncii, Protecţiei Sociale şi Familiei, Justiţiei, Sănătăţii şi Serviciului Stare Civilă. Aceste echipe vor elibera gratuit certificate medicale ce atestă grupa sanguină şi vor restabili, în caz de necesitate, certificatele de stare civilă, a precizat ministrul Pavel Filip. Persoanele imobilizate vor fi documentate la domiciliu cu ajutorul oficiului mobil al ÎS CRIS „Registru”.

Cheltuielile pentru înlocuirea paşapoartelor sovietice cu buletine de identitate se cifrează la 27,5 mln. lei. Costurile vor fi achitate din bugetul de stat. În prezent, în Republica Moldova peste 220 mii de cetăţeni deţin paşapoarte sovietice, informează MTIC.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus