Trimite e-mail | Printeaza
Diverse
06.08.2013

Dorin Chirtoacă: N-aş vrea să avem surprize, la investiţia care se face, de aproape 80 milioane lei

Dorin Chirtoacă: N-aş vrea să avem surprize, la investiţia care se face, de aproape 80 milioane lei

Primarul general, Dorin Chirtoacă, a inspectat astăzi şantierul str. Alecu Russo, drum aflat în renovare. Aici se desfăşoară lucrări de lărgire a carosabilului, de schimbare a reţelelor, de amenajare a parcărilor cu pavaj ecologic etc.

„Şantierul str. A. Russo este unul complicat, pentru că există multe reţele şi multe lucrări noi, care au apărut după întocmirea proiectului. Acum vrem să ne asigurăm că în final vom avea un obiectiv de calitate”, a declarat Dorin Chirtoacă în timpul inspectării. Edilul a spus că deocamdată nu există motive de îngrijorare privind calitatea lucrului îndeplinit, deşi se atestă anumite depăşiri de termene.

În funcţie de data finisării lucrărilor de lărgire a străzii, de calitatea acestora şi de aplicarea primului strat de asfalt, municipalitatea va decide dacă proiectul se va încheia anul acesta, ori va rămâne de aplicat stratul de uzură în primăvară. „N-aş vrea să avem surprize, la investiţia care se face, de aproape 80 milioane lei”, a remarcat edilul-şef. În context, Dorin Chirtoacă a spus că cheltuielile pentru reparaţia drumului ar putea creşte cu 10-15%, datorită lucrărilor neprevăzute iniţial.

Referitor la parcări, în perimetrul str. Dimo – bd. Moscova, acestea vor fi amenajate şi de o parte şi de cealaltă a drumului. Acum se fac anumite ajustări la proiect pentru a obţine mai multe spaţii pentru parcare. Suplimentar la lucrările de pe carosabil, se pregăteşte şi instalarea unui iluminat decorativ special.

Reparaţia străzii Alecu Russo a început toamna trecută. Drumul va avea şase benzi de circulaţie şi vor fi amenajate 3 sensuri giratorii: la intersecţie cu bd. Moscova, cu str. Dimo şi la str. M. Sadoveanu, informează un comunicat al Primăriei.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus