Trimite e-mail | Printeaza
Economie
05.08.2013

Camera de Comerț și Industrie a Moldovei și Bursa Universală de Mărfuri din Belarus vor semna un Acord de colaborare

Camera de Comerț și Industrie a Moldovei și Bursa Universală de Mărfuri din Belarus vor semna un Acord de colaborare

Camera de Comerț și Industrie a Moldovei și Bursa Universală de Mărfuri din Belarus (BUM) vor semna un Acord de colaborare, a informat președintele CCI a Moldovei, Gheorghe Cucu, luni, 5 august 2013, în cadrul unei ședințe operative.

"Belarus este unul din principalii parteneri comerciali ai Republicii Moldova, iar semnarea unui Acord de colaborare între CCI și BUM va contribui la intensificarea schimburilor comerciale și la facilitarea inițierii parteneriatelor dintre întreprinzătorii din cele două state.

BUM deține o experiență vastă în vederea organizării comerțului angro, licitațiilor bursiere, comerțului electronic, fiind una din cele mai mari burse de mărfuri din Europa de Est", a precizat Gheorghe Cucu.

Ca rezultat al încheierii Acordului, CCI și BUM vor face schimb de informații și vor oferi asistență companiilor belaruse care doresc să-și exporte mărfurile în Moldova și să-și găsească parteneri aici, precum și întreprinderilor din Moldova care vor să pătrundă pe piața din Belarus, relatează Serviciul de presă CCI.

La momentul actual, la BUM sunt înregistrați peste 12 mii de agenți economici din diferite țări, 28 dintre aceștia fiind companii din Republica Moldova.

Potrivit datelor Birului Național de Statistică, în ianuarie-mai 2013 Moldova a exportat în Belarus mărfuri în sumă de 34,2 mil USD – cu 11% mai mult comparativ cu perioada similară a anului 2012.

În cinci luni ale anului 2013, volumul importului de mărfuri din Belarus s-a cifrat la 75,3 mil. USD, diminuându-se cu 5,4% față de ianuarie - mai 2012.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus