Trimite e-mail | Printeaza
Diverse
31.07.2013

Trei poliţişti şi un avocat, reţinuţi de CNA

Un avocat din Capitală a încăput, ieri, pe mâna ofiţerilor Centrului Naţional Anticorupţie, fiind suspectat de trafic de influenţă. Acesta ar fi pretins şi primit 16 000 de lei de la un bărbat pentru „a-i determina” pe unii procurori să adopte o decizie favorabilă în privinţa  clientului său.

Avocatul a fost prins în flagrant, iar acum se află în izolatorul CNA.

În după-amiaza zilei de 30 iulie, un ofiţer de urmărire penală din cadrul Inspectoratului de poliţie din Orhei a fost reţinut de CNA, fiind bănuit că ar fi extorcat 750 de euro de la un cetăţean ca să nu-l atragă la răspundere  pentru conducere în stare de ebrietate.

Potrivit CNA, pe numele poliţistului a fost deschis un dosar penal pentru corupere pasivă, iar, în prezent, este reţinut preventiv pentru 72 de ore.

Pentru corupere pasivă au fost reţinuţi alţi doi poliţişti de la Inspectoratul de poliţie din Ialoveni. Aceştia sunt bănuiţi că ar fi extorcat 300 de euro de la un bărbat pentru a nu-i întocmi proces-verbal cu privire la conducerea automobilului sub influenţa alcoolului.

Ambii se află în custodia CNA. Dacă vor fi găsiţi vinovaţi, bănuiţii riscă până la 10 ani de detenţie cu o amendă în mărime de până la 60 000 de lei.

Amintim că tot ieri ofiţerii Direcţiei Nord a CNA au reţinut o poliţistă din cadrul Inspectoratului de poliţie Râscani cu 200 de dolari.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus