Trimite e-mail | Printeaza
Economie
30.07.2013

Compania Gas Natural Fenosa a înregistrat în primele şase luni ale acestui an un profit de 17 milioane de euro

Compania Gas Natural Fenosa a înregistrat în primele şase luni ale acestui an un profit de 17 milioane de euro

Cel mai mare distribuitor de energie electrică din Republica Moldova, compania Gas Natural Fenosa a înregistrat în primele şase luni ale acestui an un profit de 17 milioane de euro (circa 275 de milioane de lei), în creştere cu 21,4% faţă de cel din perioada similară a anului 2012.

Grupul spaniol Gas Natural Fenosa, cea mai mare companie de distribuţie a energiei electrice din Republica Moldova, anunţă o creştere cu 1,6% a veniturilor din vânzări, de la 125 de milioane de euro în prima jumătate a anului 2012 la 127 de milioane de euro (2,06 miliarde de lei) în aceeaşi perioadă a acestui an. Creşterea veniturilor a avut loc ca urmare a reducerii cu peste 8% a pierderilor şi creşterii cu 0,8% a consumului de curent electric. În aceeaşi perioadă numărul consumatorilor a crescut cu 1,8% şi a ajuns la 841.000, arată raportul semestrial al Gas Natural Fenosa. Gas Natural Fenosa deţine o cotă de 70-75% din piaţa de distribuţie a energiei electrice din Republica Moldova.

La finele lunii martie 2013 compania a solicitat majorarea tarifelor cu până la 14% pentru consumatorii conectaţi la reţelele cu tensiune joasă şi a depus şi o cerere la ANRE. "Solicitarea de majorare a fost înaintată de întreprindere drept urmare a creşterii componentelor tarifare, respectiv a preţului de procurare a energiei electrice de la producători cu 3%, a creşterii cu 4,5% a tarifului pentru serviciile de transport a energiei electrice, a diferenţei în creştere de curs leu-dolar şi a investiţiilor de 286 milioane de lei ale companiei Gas Natural Fenosa în Moldova în anul 2012", se preciza într-un comunicat de presă. ANRE aşa-şi nu a examinat şi adoptat o decizie în privinţa acestei cereri, scrie Adevărul.


cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus