Link direct catre: https://www.interlic.mdhttp://www.interlic.md/2013-07-30/autoturism-lovit-de-tren-in-vaslui-doi-morti-si-un-ranit-30806.html
Data: Jul 30, 2013 (09:47)

Autoturism lovit de tren, in Vaslui: doi morti si un ranit

Un tren a lovit un autoturism, marti noaptea, la iesirea din Vaslui spre suburbia Rediu, in urma accidentului fiind nevoie de o echipa de descarcerare a Inspectoratului Judetean pentru Situatii de Urgenta.

In urma impactului doua persoane, conducatorul auto si pasagera din dreapta, si-au pierdut viata pe loc, iar o adolescenta care se afla pe bancheta din spate a masinii a suferit leziuni grave, ea fiind transportata la un spital din Iasi. Medicii sunt rezervati, insa, cu privire la sansele acesteia de supravietuire.

Conducatorul auto a fost identificat. El avea 40 de ani si era din Chisinau, Republica Moldova, la fel ca si ceilalti ocupanti ai autoturismului.

"Conducatorul auto al unui autoturism marca Volvo, inmatriculat in Italia, nu a respectat semnificatia indicatorului si a semnalelor luminoase si acustice la trecerea cu calea ferata, iar masina a fost lovita de trenul interregio care circula pe ruta Iasi - Bucuresti Nord. Autoturismul a fost proiectat langa calea ferata, unde a avariat alte doua masini parcate in zona", a declarat purtatorul de cuvant al Inspectoratului de Politie al Judetului Vaslui, Mihaela Straub.

Trenul implicat in accident nu a oprit la fata locului, ci in statia Vaslui, unde a stationat cateva zeci de minute, dupa care si-a continuat traseul.