Link direct catre: https://www.interlic.mdhttp://www.interlic.md/2013-07-23/investitii-de-25-mln-euro-in-construc-ia-unei-fabrici-de-producere-a-sucului-concentrat-din-fructe-30731.html
Data: Jul 23, 2013 (22:59)

Investitii de 25 mln. Euro în construcția unei fabrici de producere a sucului concentrat din fructe

Atrași de perspectiva deschiderii, până în luna septembrie, curent, a unui nou parc industrial la Edineț, reprezentanții grupului de companii ”T.B. Fruit” și-au prezentat proiectul investițional în cadrul unei întrevederi cu viceministrul Economiei, Dumitru Godoroja.  Proiectul presupune investiții de 25 mln. Euro în construcția unei fabrici de producere a sucului concentrat din fructe și sute de locuri de muncă, inclusiv pentru agricultorii din regiune în sezonul agricol din anul viitor.

La întâlnire, viceministrul Economiei a salutat intenția investitorilor de a-și lansa afacerea în țara noastră, asigurându-i de susținerea și colaborarea Ministerului Economiei la implementarea cât mai rapidă a acestui important proiect investițional. Tototadă, Dumitru Godoroja a făcut o prezentare amplă a mediului de afaceri autohton, a condițiilor de activitate oferite pentru investitorii străini de țara noastră, a avantajelor legislative existente, precum și a stimulentelor de care pot beneficia investitorii la dezvoltarea unei afaceri în RM.

La rândul său, directorul companiei ”T.B. Fruit”, Taras Barșorvskii, și-a prezentat compania, menționând că, la moment, aceasta ocupă locul al III-ea în Europa printre producătorii de concentrate din sucuri, având 6 fabrici de procesare a fructelor în Ucraina și 2 în Polonia. De asemenea, el a vorbit despre intenția sa de a se extinde în Republica Moldova, lansând două proiecte investiționale în zonele de nord și sud – o fabrică pentru procesarea merelor și una a strugurilor. Totodată, investitorii au menționat interesul lor pentru investiții în sădirea livezilor.

Astfel, la începutul lunii septembrie compania ”T.B. Fruit”, în colaborare cu Ministerul Economiei, va demara construcția fabricii de producere a concentratelor de sucuri din mere la Edineț, care va funcționa pe bază de biocombustibil, iar în anul viitor - cea de procesare a strugurilor în Cimișlia. Potrivit lui Taras Barșovskii, în afară de investițiile în construcția fabricii și a infrastructurii din zonă, se preconizează investiții de 15-20 mln. Euro în materia primă, ceea ce înseamnă sute de locuri de muncă noi pentru agricultori, dar și oferte avantajoase pentru producătorii de fructe locali, relatează un comunicat al Ministerului Economiei.