Trimite e-mail | Printeaza
Economie
23.07.2013

Investitii de 25 mln. Euro în construcția unei fabrici de producere a sucului concentrat din fructe

Investitii de 25 mln. Euro în construcția unei fabrici de producere a sucului concentrat din fructe

Atrași de perspectiva deschiderii, până în luna septembrie, curent, a unui nou parc industrial la Edineț, reprezentanții grupului de companii ”T.B. Fruit” și-au prezentat proiectul investițional în cadrul unei întrevederi cu viceministrul Economiei, Dumitru Godoroja.  Proiectul presupune investiții de 25 mln. Euro în construcția unei fabrici de producere a sucului concentrat din fructe și sute de locuri de muncă, inclusiv pentru agricultorii din regiune în sezonul agricol din anul viitor.

La întâlnire, viceministrul Economiei a salutat intenția investitorilor de a-și lansa afacerea în țara noastră, asigurându-i de susținerea și colaborarea Ministerului Economiei la implementarea cât mai rapidă a acestui important proiect investițional. Tototadă, Dumitru Godoroja a făcut o prezentare amplă a mediului de afaceri autohton, a condițiilor de activitate oferite pentru investitorii străini de țara noastră, a avantajelor legislative existente, precum și a stimulentelor de care pot beneficia investitorii la dezvoltarea unei afaceri în RM.

La rândul său, directorul companiei ”T.B. Fruit”, Taras Barșorvskii, și-a prezentat compania, menționând că, la moment, aceasta ocupă locul al III-ea în Europa printre producătorii de concentrate din sucuri, având 6 fabrici de procesare a fructelor în Ucraina și 2 în Polonia. De asemenea, el a vorbit despre intenția sa de a se extinde în Republica Moldova, lansând două proiecte investiționale în zonele de nord și sud – o fabrică pentru procesarea merelor și una a strugurilor. Totodată, investitorii au menționat interesul lor pentru investiții în sădirea livezilor.

Astfel, la începutul lunii septembrie compania ”T.B. Fruit”, în colaborare cu Ministerul Economiei, va demara construcția fabricii de producere a concentratelor de sucuri din mere la Edineț, care va funcționa pe bază de biocombustibil, iar în anul viitor - cea de procesare a strugurilor în Cimișlia. Potrivit lui Taras Barșovskii, în afară de investițiile în construcția fabricii și a infrastructurii din zonă, se preconizează investiții de 15-20 mln. Euro în materia primă, ceea ce înseamnă sute de locuri de muncă noi pentru agricultori, dar și oferte avantajoase pentru producătorii de fructe locali, relatează un comunicat al Ministerului Economiei.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus