Trimite e-mail | Printeaza
Diverse
23.07.2013

Contrabandă prin Aeroport cu produse stomatologice

Colaboratorii Serviciului Vamal de la postul Aeroport au prevenit un caz de introducere ilicită în Republica Moldova a unui lot de produse stomatologice în valoare de circa 250 mii lei.

Astfel, după aterizarea avionului de pe cursa regulată Istambul-Chişinău, pentru efectuarea controlului vamal s-a prezentat un cetăţean al Turciei, vorbitor de limbă rusă. Procedural, acestuia i s-a propus completarea Declaraţiei vamale şi indicarea conţinutului bagajului care îi aparţinea.

Cetăţeanul a declarat că face studiile la universitate, catedra Stomatologie, şi a refuzat să completeze declaraţia.

Acţionînd în baza analizei de risc, colaboratorii vamali au purces la controlul detaliat al bagajului personal în urma căruia au fost descoperite nedeclarate controlului vamal peste 400 de produse specializate utilizate în centrele stomatologice.

Conform datelor preliminare lotul de marfă descoperit se estimează la aproximativ 250 mii lei.

Actualmente acest caz este examinat de către subdiviziunile specializate în contracararea fraudelor din cadrul Serviciului Vamal conform art. 248 Cod Penal al Republicii Moldova(Contrabandă), cu confiscarea, acumularea tuturor probelor şi stabilirea valorii exacte a mărfurilor, relatează un comunicat al Serviciului Vamal.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus