Trimite e-mail | Printeaza
Politic
22.07.2013

Președintele Parlamentului a efectuat o vizită de documentare la CCA

Președintele Parlamentului a efectuat o vizită de documentare la CCA

Președintele Parlamentului Republicii Moldova, Igor Corman a efectuat astăzi o vizită de documentare la Consiliul Coordonator al Audiovizualului.

În cadrul discuțiilor cu membrii CCA și conducătorii subdiviziunilor instituției au fost abordate aspectele referitoare la îmbunătățirea legislației privind reglementarea conținutului audiovizual pentru eliminarea fenomenelor negative de promovare a pornografiei, violenței și abuzurilor asupra copiilor. De asemenea, Igor Corman și Marian Pocaznoi au făcut un schimb de opinii privind rolul CCA în reformarea serviciului public de radiodifuziune și televiziune „Teleradio-Moldova”, îndeplinirea recomandărilor Curții de Conturi urmare a auditului CCA, extinderea televiziunii digitale la nivel național.

Alte subiecte de discuție au vizat activitatea de licențiere a radiodifuzorilor naționali, aplicarea uniformă a legislației audiovizualului pe întreg teritoriul Republicii Moldova, respectiv sprijinirea radiodifuzorilor regionali, inclusiv pentru producerea de conținut în limba minorităților naționale.

Președintele Parlamentului a solicitat CCA să utilizeze plenar instrumentarul legal pe care îl deține pentru a-și îndeplini atribuțiile funcționale. „Libertatea mass-media este o condiție de bază a unei societăți democratice, iar rolul CCA este determinant. Scopul instituției este să asigure un spațiu mediatic transparent, cu adevărat liber. Cred că este efortul nostru comun – și a CCA, și a Parlamentului ca să asigurăm acest lucru”, a menționat Igor Corman.

În altă ordine de idei, Igor Corman a anunțat că în a doua jumătate a lunii septembrie, la Parlament, va fi convocată o ședință cu participarea președinților comisiilor parlamentare și a conducerii autorităților publice sub control parlamentar. ”Rezultatul acestor vizite, inclusiv cea de astăzi, mi-au conturat necesitatea de a organiza la Parlament, în a doua jumătate a lunii septembrie, până la începerea sesiunii de toamnă a Parlamentului, o ședință. Am niște concluzii, niște propuneri. Am să ascult și părerea dumnealor astfel încât să avem o cooperare cât mai eficientă între comisiile parlamentare de profil și aceste autorități publice sub control parlamentar”, a detaliat Președintele Parlamentului.

La rândul său, Marian Pocaznoi a menționat că instituția pe care o conduce pregătește o serie de modificări la Codul Audiovizualului. „Vrem să venim cu modificări la capitolul sancțiuni pentru a avea o pârghie mai esențială și a nu ajunge la momentele de retragere a licenței de emisie în cazuri neimportante. CCA consideră că cea mai bună sancțiune este cea pecuniară. Scopul CCA este dezvoltarea domeniului audiovizualului și sunt sigur că vom ajunge la rezultatul pe care ni-l dorim”, a opinat Președintele Consiliului.

Vizita de astăzi la Consiliul Coordonator al Audiovizualului este a unsprezecea din seria de vizite efectuate, la inițiativa Președintelui Parlamentului Igor Corman, la autoritățile autonome, informează Direcția comunicare și relații publice a Parlamentului Republicii Moldova.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus