Link direct catre: https://www.interlic.mdhttp://www.interlic.md/2013-07-19/victor-ponta-nu-mia-placut-ca-preshedintele-in-republica-moldova-a-vorbit-despre-lucruri-care-nu-tzi-30668.html
Data: Jul 19, 2013 (11:58)

Victor Ponta: Nu mi-a plăcut că preşedintele, în Republica Moldova, a vorbit despre lucruri care nu ţin de el

Premierul Victor Ponta a declarat, joi seara, că nu i-a plăcut faptul că preşedintele Traian Băsescu, în cadrul vizitei oficiale pe care a efectuat-o în această săptămână în Republica Moldova, a vorbit despre lucruri care nu ţin de atribuţiile lui, precum acordarea burselor sau realizarea gazoductului Iaşi-Ungheni.

"Eu nu mai vreau să văd anul viitor în campanie -şi vă asigur că voi lucra alături de Crin Antonescu la campania domniei sale- eu nu mai vreau un preşedinte care să vorbească despre lucruri pe care nu le poate face. Nu mi-a plăcut când l-am văzut ieri pe preşedintele României, în Moldova, vorbind tot felul de lucruri care nu ţin de el: că o să dea burse. Nu are nicio treabă cu bursele preşedintele. E treaba Ministerului Educaţiei şi a Guvernului. Că o să facă gazoductul... Nu a făcut niciun gazoduct până acum, îl face Guvernul, m-am întâlnit cu primul ministru Leancă. Astea sunt poveşti, gogoşi...", a precizat primul ministru, la Digi24.

El a mai opinat că preşedintele ţării ar trebui să vorbească despre reprezentarea externă a României şi rolul de mediator între puterile statului. Victor Ponta a adăugat că va face la rândul său o vizită în Republica Moldova şi a adăugat că apreciază sentimentele exprimate de preşedintele Traian Băsescu.

"Sunt sentimente reale. Eu le împărtăşesc faţă de cei din Republica Moldova. (...) Însă dincolo de vorbe frumoase şi -slavă Domnului- cei de la Chişinău au auzit la vorbe frumoase în ultimii ani de nu mai aveau ce să facă cu ele, acum premierul Leancă şi cu mine (...) suntem nişte oameni mai pragmatici, nişte oameni mai tineri în primul rând, nişte oameni mai europeni, şi atunci eu pe 27 nu mă duc să spun vorbe frumoase (...) ci să dăm drumul la lucrările pentru gazoduct", a precizat Victor Ponta.

Premierul a declarat miercuri, la începutul şedinţei de Guvern, că, dacă toate promisiunile de sprijin făcute Republicii Moldova ar fi fost materializate, statul vecin ar fi fost mai bogat decât Qatarul şi i-a îndemnat pe miniştri să trateze "serios" relaţia cu Chişinăul.

Afirmaţia premierului a venit în contextul în care preşedintele Traian Băsescu a efectuat miercuri o vizită la Chişinău, unde a promis că România va continua să acorde bani din grantul de 100 de milioane de euro anunţat în 2010, scrie Agerpres.