Trimite e-mail | Printeaza
Economie
19.07.2013

Apă-Canal Chişinău planifică să semneze un contract cu BERD privind atragerea investițiilor pentru reabilitarea sistemului de apeduct și canalizare din Chișinău

Apă-Canal Chişinău planifică să semneze un contract cu BERD privind atragerea investițiilor pentru reabilitarea sistemului de apeduct și canalizare din Chișinău

Furnizorul de apă din capitală ar putea semna în viitorul apropiat un contract de atragere a investiţiilor pentru reabilitarea sistemului de apă şi canalizare din municipiul Chişinău. Costul lucrărilor este de peste 70 de milioane de euro.

Directorul SA „Apă-Canal Chişinău” (ACC), Constantin Becciev, a declarat în cadrul şedinţei operative de la Primărie că reprezentanţii municipalităţii au avut săptămâna trecută o întrevedere cu reprezentanţii BERD. Discuţiile au fost axate pe atragerea investiţiilor în reabilitarea sistemului de apă şi canalizare din municipiu, inclusiv reabilitarea staţiei de epurare. Constantin Becciev a spus că există şanse ca în viitorul apropiat să fie semnat un contract, însă investitorii ridică întrebarea tarifelor, care sunt de 10 ori mai mici decât în ţările vecine.

În acest context, furnizorul a spus că din iniţiativa administraţiei tarifele pentru canalizare nu vor fi majorate pe parcursul anului curent. „Pentru a avea o staţie de epurare reabilitată, care ar atrage după sine costuri de exploatare cu mult mai mari, este nevoie de majorat tariful la serviciile de canalizare la egal cu cel de apă. Adică nu mai jos de 8 lei”, a spus Constantin Becciev.

Furnizorul a adăugat că există deja un proiect de fezabilitate elaborat de partenerii europeni, care a fost aprobat în decembrie 2012. Proiectul descrie toţi paşii care trebuie să fie întreprinşi pentru reabilitarea a tuturor reţelelor aflate în gestiunea ACC. Acesta a adăugat că prima etapă de reabilitare va fi de 4 ani de zile, iar costul lucrărilor este de peste 60 de milioane de euro. Alte 11 milioane vor fi oferite sub formă de grant nerambursabil, informeaz[ Serviciul de presă al S.A. „Apă-Canal Chişinău".

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus