Trimite e-mail | Printeaza
Politic
18.07.2013

Moldova şi Chile au semnat Acordul de abolire a vizelor

Moldova şi Chile au semnat Acordul de abolire a vizelor

Guvernul Republicii Moldova şi Guvernul Republicii Chile au semnat astăzi, 18 iulie 2013, la Chişinău, Acordul privind condiţiile reciproce de călătorie ale cetăţenilor şi Acordul privind abolirea regimului de vize pentru titularii paşapoartelor diplomatice, oficiale şi de serviciu.

Acordurile au fost semnate de viceprim-ministrul, ministrul Afacerilor Externe şi Integrării Europene, Natalia Gherman, şi ambasadorul Extraordinar şi Plenipotenţiar al Republicii Chile în R. Moldova, cu sediu la Bucureşti, Maria Eliana Cuevas Bernales.

Astfel, cetăţenii ambelor state vor obţine dreptul de a intra, tranzita şi rămâne pe teritoriul celeilalte părţi contractante, fără viză, pentru o perioadă de până la 90 de zile. De asemenea, în cazul numirii într-o misiune diplomatică, pe teritoriul celuilalt stat, deţinătorii de paşapoarte  diplomatice şi de serviciu valabile, vor fi scutiţi de viză pe teritoriul statului primitor, pe durata desemnării.

Semnarea acordurilor se înscrie în acţiunile R. Moldova privind abolirea reciprocă a regimului de vize pentru toate categoriile de călători cu statele din America Latină, Republica Chile fiind în acest sens, a doua ţară din regiune, după Republica Ecuador.

Potrivit MAEE, Acordurile vor intra în vigoare după ce ambele state vor îndeplini procedurilor interne necesare.

Data intrării în vigoare va fi anunţată de MAEIE printr-un comunicat de presă.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus