Trimite e-mail | Printeaza
Economie
18.07.2013

Igor Corman a efectuat o vizită la Comisia Națională a Pieței Financiare

Igor Corman a efectuat o vizită la Comisia Națională a Pieței Financiare

Agenda discuțiilor cu conducerea și cu colectivul instituției a vizat subiecte referitoare la consolidarea capacităților CNPF și ajustarea legislației pentru a asigura stabilitatea și eficiența sectorului financiar nebancar.
 
După ce a prezentat noii membri ai Consiliului de administrație al CNPF, desemnați de Parlament în ședința din 12 iulie anul curent, Igor Corman a solicitat noii conduceri să asigure funcționarea autonomă, eficientă, transparentă și imparțială a instituției, să contribuie la prevenirea riscurilor pe piața financiară nebancară și să protejeze drepturile cetățenilor, dar și ale investitorilor.
 
Interlocutorii au mai discutat și despre mecanismul de formare a prețului la asigurarea internaţională de răspundere civilă auto Cartea Verde, polițele de asigurări și educația financiară a publicului privind necesitatea și avantajele asigurărilor etc.
 
Igor Corman a asigurat angajații CNPF de sprijinul Parlamentului și i-a îndemnat la o colaborare și comunicare eficientă cu comisiile parlamentare de profil în vederea ajustării legislației la standardele europene. Consiliul de administrație a CNPF va prezenta în Parlament, după revenirea deputaților din vacanță, propunerile de modificare a legislației în domeniu. ”Comisia trebuie să fie bine informată, să vină cu propuneri legislative astfel încât să excludem fenomenele negative care afectează piața financiară și, în primul rând, interesele cetățenilor”, a precizat Igor Corman.
 
Președintele Consiliului de administrație al CNPF, Artur Gherman, a punctat prioritățile instituției pentru următorul semestru al anului curent, făcând o trecere în revistă a principalelor activități în contextul promovării reformelor pe piața financiară nebancară. Artur Gherman a menționat că CNPF va elabora și promova un șir de proiecte de acte legislative și normative, asigurând, pe de o parte, armonizarea cadrului legislativ existent la acquis-ul comunitar, iar, pe de altă parte, preluarea celor mai bune practici de reglementare și supraveghere aplicate la nivel european și internațional. ”CNPF va genera în curând o serie de idei noi. Trebuie să asigurăm o transparență, o echitate și o justețe pe această piață financiară non-bancară”, a subliniat Artur Gherman, referindu-se atât la pârghiile legislative deținute de CNPF, cât și la cooperarea dintre autorități pentru a exclude tendințele negative din domeniu, informează Serviciul de presă al Legislativului.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus