Trimite e-mail | Printeaza
Diverse
17.07.2013

Reforma Procuraturii va fi discutată la Vilnius

Reforma Procuraturii va fi discutată la Vilnius

Procurorul General, Corneliu Gurin, întreprinde, în perioada 17 – 19 iulie, o vizită oficială la Vilnius, Republica Lituania, unde va participa la lucrările Forumului Juridic moldo-lituanian.

În cadrul reuniunii vor fi discutate aspecte vizînd implementarea standardelor europene în domeniul justiţiei şi funcţionării instituţiilor democratice în activitatea organelor de ocrotire a normelor de drept ale Republicii Moldova, cu accent pe reforma Procuraturii.

Pe durata aflării sale la Vilnius, Procurorul General, Corneliu Gurin va avea întrevederi cu omologul său din Lituania, Darius Valys, în cadrul cărora vor fi lansate negocieri privind semnarea Acordului de cooperare între Procuratura Republicii Moldova şi Procuratura Republicii Lituania, realizarea căruia va facilita preluarea bunelor practici în procesul de integrare europeană.
De asemenea, vizita cuprinde întrevederi cu reprezentanţi ai Curţii Constituţionale şi Ministerului Justiţiei din Lituania, iar tematica discuţiilor va acoperi mai multe aspecte de funcţionare a sistemului judiciar din ţară, constituind un prilej suplimentar pentru a face schimb de bune practici cu colegii lituanieni.

În contextul aspiraţiilor de integrare europeană a Republicii Moldova şi a promovării reformelor ample în activitatea organelor de drept, vizita are o importanţă specială, în condiţiile în care Lituania a preluat preşedinţia Uniunii Europene, informează Serviciul de presă al Procuraturii Generale.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus