Trimite e-mail | Printeaza
Politic
16.07.2013

Nicolae Timofti a prezidat Consiliul Suprem de Securitate

Președintele Republicii Moldova, Nicolae Timofti, a prezidat astăzi, 16 iulie a.c., Consiliul Suprem de Securitate. În cadrul ședinței, la care s-a discutat despre cazurile de încălcare a disciplinei militare din Armata Națională, în rezultatul cărora militari în termen au decedat, au fost audiate rapoartele prezentate de ministrul Apărării, Vitalie Marinuța, și procurorul general, Corneliu Gurin.

Membrii Consiliul Suprem de Securitate au luat act de deciziile Colegiului Militar cu privire la sancționarea disciplinară și retrogradarea în funcţie cu o treaptă și retrogradarea în grad militar a 15 militari din cadrul Marelui Stat Major, Comandamentului Forțelor Terestre și a unităților militare, responsabili de menținerea disciplinei militare.

În cadrul reuniunii, ministrul Apărării, Vitalie Marinuța, și șeful Marelui Stat Major, Vitalie Stoian, au fost atenționați asupra  necesității sporirii măsurilor de consolidare a disciplinei în cadrul Armatei Naționale.

Consiliul Suprem de Securitate a adoptat decizia de perfecționare a cadrului legal referitor la procesul de selectare și încorporare a tinerilor în serviciul militar.

Ministrul Apărării și procurorul general vor prezenta în luna septembrie a.c. rapoarte în cadrul Consiliului Suprem de Securitate cu privire la acțiunile întreprinse în vederea eficientizării serviciului militar și consolidării disciplinei militare.
„Ministrul Apărării și-a anunțat intenția de a demisiona, dar eu l-am îndemnat să nu se grăbească. Este vorba despre un concurs de împrejurări nefericite, care a dus la decesul militarilor”, a declarat președintele Nicolae Timofti în cadrul unui briefing de presă, informează Serviciul de presă al Președinției Republicii Moldova.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus