Link direct catre: https://www.interlic.mdhttp://www.interlic.md/2013-07-16/consultari-moldoturkmene-in-contextul-pregatirii-vizitei-oficiale-in-r-moldova-a-preshedintelui-turk-30608.html
Data: Jul 16, 2013 (00:04)

Consultări moldo-turkmene în contextul pregătirii vizitei oficiale în R. Moldova a Preşedintelui Turkmenistanului

În contextul pregătirii vizitei oficiale în R. Moldova a Preşedintelui Turkmenistanului, Gurbangulî Berdîmuhamedov, care va avea loc în a doua jumătate a lunii curente, ieri, 15 iulie 2013, la Chişinău, au avut loc consultări politice moldo-turkmene, la nivel de  viceminiştri.

Delegaţia moldovenească a fost condusă de viceministrul Afacerilor Externe şi Integrării Europene, Andrei Popov, iar cea turkmenă de omologul Berdîniyaz Myatiev.

La reuniune a participat şi ambasadorul agreat al Turkmenistanului în R. Moldova, cu sediul la Kiev, Nurberdî Amanmuradov, care a înmânat viceministrului Andrei Popov copiile scrisorilor de acreditare.

În cadrul consultărilor, oficialii au discutat despre stadiul actual şi căile de impulsionare a relaţiilor moldo-turkmene, în special în domeniul comercial-economic, energetic şi umanitar. În acest context, cei doi viceminiştri au pledat pentru constituirea în viitorul apropiat a Comisiei mixte interguvernamentale moldo-turkmene pentru cooperarea comercial-economică, cu scopul de a promova raporturilor bilaterale dintre cele două ţări.

Potrivit MAEIE, interlocutorii au menţionat importanţa consolidării şi completării bazei juridice bilaterale. În acest sens, s-a convenit asupra urgentării pregătirii pentru semnarea acordurilor privind evitarea dublei impuneri şi prevenirea evaziunii fiscale cu privire la impozitele pe venit şi proprietate, cooperarea în domeniul energetic şi cel al culturii.