Link direct catre: https://www.interlic.mdhttp://www.interlic.md/2013-07-16/bugetul-preliminar-al-recensam-ntului-populatziei-shi-locuintzelor-din-2014-se-ridica-la-90-de-milio-30622.html
Data: Jul 16, 2013 (22:09)

Bugetul preliminar al recensământului populaţiei şi locuinţelor din 2014 se ridică la 90 de milioane de lei

Prim-ministrul Iurie Leancă a convocat în şedinţă Comisia Naţională pentru Recensământul Populaţiei şi Locuinţelor la care a fost analizat stadiul de pregătire către recensământul ce se va desfăşura în perioada 1-14 aprilie 2014.

Membrii Comisiei au aprobat metodologia ce va fi aplicată şi proiectele chestionarelor ce vor fi folosite.

Iurie Leancă a subliniat că recensământul este important pentru elaborarea politicilor statului în diverse domenii. Premierul a cerut instituţiilor responsabile de organizarea recensământului să respecte toate cerinţele internaţionale.

Bugetul preliminar al recensământului populaţiei şi locuinţelor din 2014 se ridică la 90 de milioane de lei. În medie, se vor folosi 25,3 lei pentru recenzarea unei persoane. O parte din bani vor fi daţi de Guvernul Republicii Moldova, iar alte  mijloace financiare vor fi solicitate de la partenerii de dezvoltare.

Ultimul recensământ al populaţiei din Republica Moldova a avut loc în octombrie 2004. Amintim că recensământul locuinţelor va fi efectuat pentru prima dată în Republica Moldova, informează un comunicat al Guvernului.